Lis 30, 2014

U knjižnici EVTOS-a odskora novih 25.000 naslova


Na Visoko evanđeosko teološko učilište u Osijeku, u najopremljeniju teološku biblioteku ovog dijela Europe, s oko 100.000 naslova, prije koji dan stiglo je novih 25.000 knjiga. Gordon-Conwel Theological Seminary, Sveučilište iz američkog Bostona, s 23.000, kao i osobno prof.dr.sc. Peter Kuzmič, s oko 2.000 naslova, donirali su knjige za potrebe izobrazbe studenata na Evanđeoskog teološkom fakultetu u Osijeku.

 

Kategorija: General
Poslao: admin

 

Knjige su prikupljane nekoliko godina za osječku obrazovnu ustanovu, a potom avionom i kamionom prešle gotovo 7.000 kilometara. Video produkcijska kuća Ypsilon iz Osijeka bila je kamerom i foto-aparatom zabilježiti povijesni trenutak knjižnice.

Predavač na bostonskom sveučilištu i dekan osječkog VETU-a prof.dr.sc. Peter Kuzmič nije mogao suzdržati radost prilikom dolaska knjiga, ukazujući na silnu vrijednost prispjele građe, teološke klasike, udžbenike ...

- Za svu ovu građu potrebno je ozbiljno vrijeme kako bi bila katalogizirana, no s obzirom na važnost pojedinih naslova, a napose enciklopedijske građe, pojedine knjige će se vrlo brzo naći na policama naše fakultetske biblioteke - ustvrdio je Kuzmič.

Knjige su u Osijek stigle kamionom u jutarnim satima u ponedjeljak 27. listopada 2014. godine, samo dva dana nakon promocije 43. generacije studenata EVTOS-a i dodjele Ekumenskih povelja, a sve u Tjednu reformacije.